Nové SUV PEUGEOT 5008

Značka PEUGEOT je aktuálne s modelmi 5008 a 3008 trhovým lídrom v kategórii kompaktných SUV.

SUV PEUGEOT 5008 s vyše 300 000 predanými kusmi od jeho uvedenia v roku 2017 dosiahol z komerčného hľadiska mimoriadny úspech ako v Európe, tak aj na mimoeurópskych trhoch.

PEUGEOT s hrdosťou predstavuje nový SUV PEUGEOT 5008.

Svojím nezameniteľným štýlom  nielen predznamenáva,  kam smeruje automobilový dizajn v blízkej budúcnosti, ale zároveň na novú úroveň posúva aj vnímanú kvalitu s prepracovanou prednou maskou, novými  full LED zadnými svetlami, novými farbami karosérie a novým balíkom dizajnového príslušenstva označeným  “Black Pack” je stelesnením moderných dizajnových trendov súčasnosti.

Súčasťou nového SUV PEUGEOT 5008 sú najmodernejšie technológie, vrátane systému PEUGEOT i-Cockpit®, ktorý využíva nový vysokokvalitný displej a novú 10-palcovú dotykovú obrazovku, aby ešte intenzívnejšie pôsobil na zmysly vodiča a v neposlednom rade poskytuje aj vyššiu úroveň bezpečnosti vďaka jazdným asistentom novej generácie.

Je navrhnutý tak, aby vynikol pri akejkoľvek príležitosti, nový SUV PEUGEOT 5008 bude vašim partnerom nielen pre  plnení každodenných úloh, ale aj pri voľnočasových aktivitách.  Z hľadiska modularity má takmer neobmedzené možnosti, je schopný odviezť až sedem pasažierov a to bez akýchkoľvek kompromisov v oblasti jazdných vlastností a komfortu.

Nový SUV PEUGEOT 5008  prichádza s novou štruktúrou výbav, s ktorou sa premiérovo predstavil PEUGEOT 308. Konkrétne bude dostupný v troch úrovniach výbavy, pričom pre každú z nich je naviac k dispozícii nadštandardný doplnkový balík, označovaný ako „pack“.

Pokročilé technológie

Nový SUV PEUGEOT 5008 prichádza s najnovšou generáciou jazdných asistentov,  ktorá je súčasťou jeho technologickej palubnej výbavy:

  • Nočné videnie, jedinečné v segmente kompaktných SUV, deteguje pred vozidlom v noci alebo pri zníženej viditeľnosti živé bytosti (chodcov/zvieratá). Dosah systému je približne do vzdialenosti 200 – 250 metrov za dosvitom diaľkových svetiel, pričom infračervený obraz prekážky sa zobrazí na prístrojovom štíte pred vodičom, teda priamo v jeho zornom poli.
  • Adaptívny tempomat s funkciou Stop and Go (automatická prevodovka EAT8), umožňuje opätovné automatické naštartovanie auta, ak zastavenie trvalo menej ako 3 sekundy. V ostatných prípadoch stačí pre reštart jednoduché zošliapnutie plynového pedálu alebo ľahký dotyk ovládača pod volantom. Funkcia je dostupná od rýchlosti 0 km/h. Je súčasťou balíku Drive Assist Plus.
  • Asistent pre udržiavanie v jazdnom pruhu (prepojený s adaptívnym tempomatom Stop and Go), umožňuje vodičovi zvoliť si pozíciu v jazdnom pruhu a udržiava ju. Vyžaduje sa pritom od neho, aby mal neustále ruky na volante. Je dostupný ako súčasť balíka Drive Assist Plus.
  • Najnovšia generácia systému pre automatické núdzové brzdenie (deteguje chodcov aj cyklistov, cez deň aj v noci, pri rýchlostiach od 5 km/h do 140 km/h – v závislosti od verzie) s predkolíznym varovaním,

 Rozšírené rozpoznávanie dopravných značiek (stop, jednosmerka, zákaz predbiehania a pod.).

Motorizácia

Nový SUV PEUGEOT 5008 je dostupný s nasledujúcimi spaľovacími motormi, s emisiami CO2 už od 132 g/km. Všetky vyhovujú emisnej norme Euro 6 a sú schválené aj podľa certifikačného protokolu WLTP (Worldwide harmonised Light vehicles Text Procedures).

Benzínové:

  • 3-valcové motory s objemom 1.2 l:
  • PureTech 130 S&S BVM6,
  • PureTech 130 S&S EAT8.
  • 1.6 l 4-valcový motor:
  • PureTech 180 EAT8.

Naftové:

  • 4-valcové motory s objemom 1.5 l :
  • BlueHDi 130 S&S BVM6,
  • BlueHDi 130 S&S EAT8,
  • 4-valcové motory s objemom 2 l:
  • BlueHDi 180 S&S EAT8.

IBA V AUTOPROFIT Group

Získate predĺženú záruku pri financovaní až na 6 rokov a k tomu ďalšie výhodne benefity!

Oslovil Vás tento model? Kontaktujte ma:

Patrik Bojko

predaj nových vozidiel