Hyundai rozširuje N rodinu o SUV KONA N

  • Úplne nový Hyundai KONA N bude ďalším modelom v rade N.
  • Bude tak prvým SUV N-modelom v portfóliu značky Hyundai.
  • KONA N prinesie výhody SUV a zároveň nekompromisnú zábavu z jazdy.
  • Vysoký výkon zabezpečí osemstupňová prevodovka N DCT a turbomotor 2,0.

Spoločnosť Hyundai Motor potvrdila, že ďalším členom jej vysokovýkonného radu N bude úplne nový Hyundai KONA N. Tento model bude prvým vysokovýkonným SUV značky Hyundai. Pretože jeho základný model priniesol celosvetový úspech, vysokovýkonná verzia modelu KONA vzbudzuje veľké očakávanie.

Sme nadšení, že môžeme rozšíriť náš recept na úspech, ktorý sme vyvinuli s modelom i30 N a naposledy s modelom i20 N, na jedno z našich najobľúbenejších SUV na trhu: KONA,“ hovorí Andreas-Christoph Hofmann, viceprezident Prezident marketingu a produktov spoločnosti Hyundai Motor Europe. „Pridaním modelu KONA do rodiny N sa naša značka vysokovýkonných modelov posunie na ďalšiu úroveň.“

Úplne nová KONA N bude k dispozícii s osemstupňovou mokrou dvojspojkovou prevodovkou, známou ako N DCT. V kombinácii s dvojlitrovým turbomotorom poskytne silný zážitok zo svižnej jazdy. Rovnako ako ostatné modely N, aj nová KONA N bude vybavená rôznymi vysokovýkonnými jazdnými funkciami, ako je Launch Control, a nebude chýbať ani atraktívny zvukový prejav.

Úplne nová KONA N je prvým „hot-SUV“ značky N,“ hovorí Till Wartenberg, viceprezident a vedúci manažmentu značky N a subdivízie motoršportu spoločnosti Hyundai Motor Company. „Ako „hot-SUV“ bude mať dostatok všestrannosti, ako aj potešenie z jazdy ako každé iné vozidlo značky N. Pre N-tuziastov bude potešením vyraziť s týmto autom kamkoľvek – na cestu aj na trať.

Vysokovýkonná značka Hyundai N, ktorá svoj úspešný príbeh odštartovala modelom i30 N, plánuje v roku 2021 rozšíriť svoju ponuku – zákazníci sa môžu tešiť na novinky v podobe i20 N a KONA N.

Ďalšie podrobnosti o modeli KONA N budú oznámené v najbližších týždňoch.

Zdroj: hyundai.sk