Hokejbalisti Skalitého obhájili pohár primátora Čadce aj druhý krát!

Akciu podporila naša spoločnosť AUTOPROFIT Group vecnými cenami a hlavnou cenou tomboly – auto na víkend s plnou nádržou pre víťazný tím.

Pohár primátora mesta Čadca patrí k najstarším hokejbalovým podujatiam na Slovensku. Jeho 21. ročník sa uskutočnil minulú sobotu 19.9.2020 a bol výnimočný z viacerých ohľadov. Kvalitné mužstvá a veľké hráčské osobnosti na ihrisku, pekný sprievodný program, premiéra Európskeho týždňa športu a tiež videli účastníci a fanúšikovia hokejbalu najstaršiu hokejbalovú trofej na Slovensku posledný krát pri odovzdávaní.

Po Mestskom hokejbalovom ihrisku v Čadci sa premávali majstri Slovenska, ale aj sveta. Jedno, dvoj, či trojnásobní! Majstri Slovenska Róbert Drábik, Andrej Miške, Marián Lunter, Peter Mojžiš, Tomáš Urbaník, Ján Náter alebo sveta Peter Buliš, Milan Vozár, Lukáš Piják, Lukáš Maděra pozdvihli úroveň podujatia na najvyšší level. Z posledných štyroch menovaných je Absolútny rekordérom v počte titulov majstra sveta Lukáš Maděra. Jeho osobnú zbierku zdobia tri medaily z najcennejšieho kovu!

21. ročník „primátorského“ bol prvý krát súčasťou Európskeho týždňa športu nie náhodou. Hlavnou myšlienkou projektu, ktorý koordinuje Národné športové centrum pod Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky je inšpirovať ľudí k zdravšiemu a aktívnejšiemu životnému štýlu. Vzhľadom aj na celosvetovú pandémiu pripomína klásť stále vyšší dôraz dôležitosti pohybu na fyzické aj duševné zdravie. Športová aktivita spája ľudí bez ohľadu na ich rasu, národnosť, zázemie, politické presvedčenie alebo názor a vytvára pozitívne vnemy a buduje silnú imunitu.

Každý, kto zavítal na mestské hokejbalové ihrisko do Čadce v druhej fáze sa okrem dobrej hry na ihrisku mohol baviť a započúvať do ľúbozvučných tónov talentovaných a šikovných dievčat Sofie Králikovej a Simonky Halvoníkovej. Komu sa viac páčila populárna muzika, určite mu ulahodil spev Michaely Martykánovej alebo vystúpenie skupiny KOMA. Hosťujúci umelci vhodne dotvorili celkový obraz vydareného športovo-kultúrneho podujatia s posledným bonusom večera – Tombolou.

K tretiemu triumfu v rade povedal pár slov aj Patrik Grochal z HBC Skalité: „Sme šťastní a tešíme sa z toho, že sa nám podarilo uskutočniť náš predsezónny cieľ a to obhájiť pohár primátora mesta Čadca. Opäť sme dokázali poskladať výborné mužstvo, sily boli rozložené do troch formácií, čo malo vplyv na celkový úspech. Veľký podiel na úspechu má Branislav Chromiak, keď pred tromi rokmi vytvoril úžasnú partiu ľudí, ku ktorej keď sa pridajú bratia Drábikovci, slávi úspech za úspechom. Ďakujeme starostovi obce Skalité Jozefovi Cechovi, Antonovi Duníkovi a všetkým ktorí tvoria organizáciu HBC Skalité!“

SKUPINA A: Hbc Skalité, HBK Kysucké Nové Mesto, Victors Podbrezová, Monkeys Liptovský Mikuláš. SKUPINA B: Dream team, HBK Čadca, Hbk Medokýš Martin, DCA Stars Dubnica nad Váhom.

VÝSLEDKY: Dream team – Hbk Čadca 3:1, Hbc Skalité – Hbk Kysucké Nové Mesto 1:2, Hbk Medokýš Martin – DCA Stars Dubnica nad Váhom 0:3, Hbk Victors Podbrezová – Monkeys Liptovský Mikuláš 5:4, Dream team – Hbk Medokýš Martin 6:0, Hbc Skalité – Hbk Victors Podbrezová 1:0, Hbk Čadca – DCA Stars Dubnica nad Váhom 2:5, Hbk Monkey Liptovský Mikuláš – Hbk Kysucké Nové Mesto 0:1, Dream team – DCA Stars Dubnica nad Váhom 1:2, Hbc Skalité – Hbk Monkey Liptovský Mikuláš 3:1, Hbk Medokýš Martin – Hbk Čadca 0:2, Hbk Victors Podbrezová – HBK Kysucké Nové Mesto 0:3.

SEMIFINÁLE: DCA Stars – Hbc Skalité 0:1, Hbk Kysucké Nové Mesto – Dream team 3:0.

O 3. MIESTO: Dream team – DCA Stars Dubnica nad Váhom 0:3.

FINÁLE: Hbc Skalité – HBK Kysucké Nové Mesto 1:0

KONEČNÉ PORADIE: 1. Hbc Skalité, 2. Hbk Kysucké Nové Mesto, 3. DCA Stars Dubnica nad Váhom, 4. Dream team, 5. HBK Čadca, 6. Hbk Victors Podbrezová, 7. Monkeys Liptovský Mikuláš, 8. Hbk Medokýš Martin.

INDIVIDUÁLNE CENY:

Najlepší strelci: Róbert Balga (DCA Stars), Vladimír Špilák (Dream team), Matej Rendek (Hbk KNM).

Najlepšie prihrávajúci hráč: Jakub Andáško (HBK KNM)

Najproduktívnejší hráč: Róbert Balga (DCA Stars)

Najlepší obranca: Dávid Reľovský (Hbc Skalité)

Najlepší brankár: Martin Suchomel (DCA Stars)

Najužitočnejší hráč: Peter Buliš (HBK KNM)

KHÚ

zdroj: kysuckysport.sk

foto: Tomáš Urbaník